Visual Rights Group is onze zakenpartner voor het behandelen van copyrightinbreuken. Doordat mijn beeldmateriaal steeds vaker op het internet wordt gekopiëerd zonder mijn toestemming loop ik inkomsten mis. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat de exclusiviteit van mijn beeldmateriaal afneemt. Visual Rights Group monitort het online gebruik van mijn beeldmateriaal en kan bij onrechtmatig gebruik ( auteursrecht schending ) uit naam van “Betastock/Arno Massee” handelen.

Het gebruik van mijn beeldmateriaal is aan voorwaarden onderhevig en gebaseerd op een licentievergoeding. Deze vergoeding is gebaseerd op een specifiek gebruik ( redactioneel- of commercieel gebruik), Online/Offline, medium, oplage, duur van de plaatsing, etc. . De vergoeding voor een eenmalige plaatsing in een tijdschrift zal daarom ook afwijken van het gebruik van een foto op een bedrijfs- of commerciële website. 

Door middel van de betaaluitnodiging biedt Visual Rights Group u dus de mogelijkheid aan om een licentie voor het gebruik in het verleden te regelen. Hierdoor ontvang ik alsnog een vergoeding voor het gebruikte beeldmateriaal.

Bent u van mening dat u hun schrijven onterecht heeft ontvangen? Mail ons dan op info@betastock.net  graag onder vermelding van uw bedrijfsnaam, referentienummer en contactinformatie.

Ik verzoek om de volledige afwikkeling van een dossier van correspondentie tot sluiting, via Visual Rights Group te laten verlopen. Mocht u hierover vragen hebben neem dan contact op met visualrightsgroup of +32 3 304 74 26. Visual Rights Group staat u graag te woord. Voor meer informatie over Visual Rights Group, ga naar www.visualrightsgroup.com

 

Redactioneel gebruik

Wanneer een foto wordt gebruikt als illustratie bij een nieuwsbericht of informatief verhaal is er sprake van redactioneel gebruik. Personen die op de foto staan en in een openbare ruimte zijn gefotografeerd hoeven hiervoor geen toestemming te hebben gegeven. De personen op de foto mogen niet in een verkeerde of negatieve context geplaats worden.

Commercieel gebruik

Commercieel gebruik houdt in dat de foto wordt gebruikt in een commerciële context, bijvoorbeeld in een flyer, brochure, reclamecampagne, als afdruk of op een website van een bedrijf. Bij al het commerciële gebruik is portretrecht en/of auteursrecht aan de orde. Dat is van toepassing op (herkenbare) personen, gebouwen en merken.